Vision vahva joukkue 2023

joulu 30, 2022 | Blogi

Kulunut vuosi 2022 oli toimistollemme vilkas – ainakin, jos asiaa katsotaan uusien suunnitteluprojektien määrässä. Edellisen vuoden loppupuolelta tähän päivään olemme käynnistäneet 111 uutta suunnittelu- ja rakennuslupahanketta, jotka ovat pitäneet sisällään arkkitehti-, rakenne- ja pääsuunnittelua. Näiden lisäksi olemme toimineet hankkeissamme vastaavana työnjohtajana, valvojina sekä auttaneet asiakkaitamme rakennuttamisen saralla. Projektinumeromme onkin vuoden 2022 aikana ylittänyt 1000 suunnitteluprojektin määrän. Klaus Kuuluvainen ja Jukka Laamanen ovat tyytyväisinä voineet todeta, että vanhat ammatti- ja yksityisrakentajat ovat kerta toisensa jälkeen valinneet ArkVision hankkeidensa suunnittelijoiksi.

ArkVisio on tehnyt asuntokaupan kuntotarkastuksia ja tutkimuksia vuodesta 1996 lähtien ja tämäkin toiminta jatkui vuonna 2022 kahden AKK-pätevän kuntotarkastajan Simo Saarenmaan ja Jukka Laamasen voimalla. Kuntotarkastusten lisäksi teimme myös rakennustutkimuksia esimerkiksi valesokkeleihin ja muihin riskirakenteisiin. Useimmiten rakennustutkimuksemme ovat liittyneet asuntokauppaan, jossa myyjä joutuu lain mukaan vastaamaan myytävän kohteen kunnosta vielä asuntokaupan jälkeenkin. Rakenteita avaavilla tutkimuksilla ja hyvin tehdyllä kuntotarkastuksella olemme voineet vähentää myyjän vastuuta myytävästä kohteesta. Olemme vuosien aikana useita kertoja voineet huomata, että kiinteistövälittäjätkin, jotka ovat ostamassa tai myymässä omia kohteitaan pyytävät meitä henkilökohtaisesti kuntotarkastamaan talojaan. Myös vanhat yksityisasiakkaamme pyytävät meitä uudelleen ja uudelleen kuntotarkastamaan kohteitaan uusien asuntokauppojensa yhteydessä, josta olemme luonnollisesti hyvillämme.

ArkVisio Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä 12 ihmistä ja liian harvoin olen esitellyt tai kiittänyt näitä loistavia ammattilaisia, joista ArkVisio on tehty, vaikka moni heistä on ollut töissä Visiossa jo yli kymmenen vuotta.

Joukkueemme vuodelle 2023 on seuraava:

Arkkitehti KLAUS KUULUVAINEN eli Klasu tuli ArkVisioon 16.05.2004, eli kohta kaksikymmentä vuotta sitten ja on nykyisin toimistomme osakas. Klausin ansiota on suuresti se, mitä ArkVisio edustaa tänä päivänä ammattirakentajille. Eli luotettavaa ja taitavaa arkkitehtia, joka heiluttaa orkesterimme tahtipuikkoja arkkitehdin ja pääsuunnittelijan rooleissa. Klaus on myös oikea valinta, jos haluaa meiltä ruotsin- tai englanninkielistä palvelua. Kiitos Klasu!

Kuva 1. Vuoriharjuntie 47

Rakennusinsinööri JOHANNA KOPPANEN löysi meidät, vai löysimmekö me Johannan, vuonna 2010, kun toimintamme Klasun kanssa oli kasvanut tilanteeseen, jossa emme keskenään enää pärjänneet. Johanna aloitti Visiossa 12.04.2010.

Johannan ansiosta pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme rakennussuunnittelupalveluitamme rakennesuunnittelun alueelle. Eli, Johanna jatkaa suunnittelua siitä, mihin me arkkitehdit lopetamme, eli toimii rakennesuunnittelijana meidän ja muiden arkkitehtien hankkeissa.

Rakennesuunnittelun lisäksi hän toimii hankkeissamme vastaavana työnjohtajana ja tekee energiatodistuksia uusiin ja myytäviin rakennuksiin. Aika moni asiakkaistamme, myös ammattirakentajat, ovat kokeneet hyväksi, että ArkVisio voi tarjota arkkitehtisuunnittelun lisäksi rakennesuunnittelun ja hoitaa vastaavan työnjohdon rakennusvalvonnan suuntaan, eikä tarvitse rekrytoida kolmea tai jopa neljää asiantuntijaa eri yrityksistä. Kiitos Johanna!

PETTERI CEDERLÖF, nuorempi suunnittelija, tuli toimistoomme 06.09.2010, eli samana vuonna kuin Johanna. Haimme alun perin yhtä suunnitteluassistenttia, mutta kun hakijoiden joukossa olivat Johanna ja Petteri, päätimme yhdessä Klasun kanssa, että nämä kaksi me haluamme. Voisi kai sanoa, että Klaus vei tämän sitouttamisen vähän pidemmälle ja on nykyisin Johannan puoliso.

Petteri taas on kehittynyt meillä vietettyjen vuosien aikana suunnittelijana ja hallitseekin toimistollamme ehkä parhaiten suunnitteluohjelmamme Archicadin käytön ja ohjelman hyödyntämisen. Ainakin itse turvaudun Petterin apuun aina, kun sormi menee suuhun ohjelman jonkin ongelman kanssa. Petteri osaa aina auttaa ja voi varmaankin todeta, että me arkkitehdit olemme juuri niin hyviä, kuin meidän assistenttimme ovat. Kiitos Petteri!

Kuva 2. Verkkotie 11

Rakennusinsinööri SIMO SAARENMAAHAN tutustuin jo vuonna 1996, kun olimme perustamassa valtakunnallista Osuuskunta Terve Talo Tiimiä, joka toimi rakennustutkimuksen ja -tarkastuksen parissa.

Simo ja minä olemme olleet kehittämässä osaltamme suomalaista asuntokaupan kuntotarkastustoimintaa yli 25 vuoden ajan. Simo siirtyi ArkVision joukkoihin 08.08.2016, kun muutti Lappi (TL) kotiseudultaan Hyvinkäälle.

Visiossa hänen vastuualueenaan on kuntotarkastusten ja tutkimusten lisäksi ollut rakennuttaminen, valvonta ja vastaavan työnjohtajan tehtävät.

Simoa voi luonnehtia rauhalliseksi ja osaavaksi asiantuntijaksi rakentamisen saralla, onhan hänen rakentamishistoriansa alkanut jo 1980-luvun alusta.

Olen monesti kertonut asiakkailleni Simon pätevyydestä, kun he ovat toivoneet kuntotarkastajaksi allekirjoittanutta. Uskaltaisin jopa väittää, että jos Suomen televisiossa pyörisi edelleen ”Suomen Parhaat” ohjelma, niin Simo voitaisiin kutsua ohjelmaan ja nimittää hänet Suomen parhaaksi asuntokaupan kuntotarkastajaksi. Kiitos Simo!

Rakennusarkkitehti ALEKSEI MONTONEN marssi rakennusarkkitehtiopiskelijana toimistomme ulko-ovesta sisään huhtikuussa 2016 kysyen, pääsisikö hän meille tekemään koulun harjoittelujakson. Sattumalta meillä oli taas tilanne, että lisäkäsiä tarvittaisiin ja niinpä Aleksein harjoittelu saattoi alkaa. Harjoittelujakso loppui ja Aleksi pysyi toimistollamme ja jouduin jossain kesän lopulla kysymään Alekseilta, pitäisiköhän sinulle maksaa jotain palkkaakin? Ja, niinpä 01.09.2016 Aleksei kirjattiin toimistomme työntekijäksi sillä ehdolla, että opinnot hoidetaan loppuun. Taisivat ne meidän työmme vähän viivästyttää hänen valmistumistaan, mutta lopulta hänestäkin tuli rakennusarkkitehti vuonna 2020.

Aleksei on toiminut toimistomme toisena Archicad-asiantuntijana Petterin lisäksi ja oli tekemässä mm. toimistomme aloituspohjaa (= helpottaa ja nopeuttaa suunnitteluohjelman käyttöä). Harjoittelujakson ja sittemmin opintojensa aikana työskennellessä Alekseista on kehittynyt pätevä rakennusarkkitehti, joka arkkitehtisuunnittelun lisäksi on avustanut pääsuunnittelijoitamme. Lisäksi hän tekee Petterin lisäksi suunnitelmistamme Twinmotion-ohjelmalla ammattirakentajille myyntikuvia, eli animaatioita, jossa ihmisen liikkuvat ja linnut lentävät.

Viimeksi hänen apuaan tarvitsin täältä Perun-matkaltani, kun erään lupahankkeen lupapiirustukseen piti tehdä pieniä täydennyksiä ja en itse päässyt täältä matkaltani avaamaan piirto-ohjelmaa. Aleksei oli joululomalla, mutta kun pyysin apua, hän osallistui pyynnöstäni Meet-etäpalaveriin ja teki palaverin aikana pyytämäni täydennykset Archicad-ohjelmalla suunnitelmiini ja latasi muutetut suunnitelmat Espoon sähköiseen lupajärjestelmään, siis lomallaan. Sellaisia työntekijöitä minulla on, olen näistä niin ylpeä. Kiitos Aleksei!

Kuva 3. Varistontie 2

Talonrakennusinsinööri JARI HIRVONEN Joensuusta tuli taloomme 05.03.2018, kun etsimme Johannan äitiysloman ajaksi sijaista rakennesuunnitteluun. Jari kuuluu myös siihen koulukuntaan, joka on ennen ammattikorkeaan menoa ehtinyt kokeilla rakennusurakoitsijan roolia ja hieman kuten Ramilla hänellekin oli ehtinyt ennen meille tuloa kehittymään vahva käytännön kokemus rakentamisesta.

Johannan vanhempainvapaa loppui, mutta Jari oli tänä aikana osoittanut meille, että hänessä on ainesta ArkVision monenmoisiin tehtäviin. Jari toimiikin Visiossa rakennesuunnittelijana, rakennussuunnittelijana, kuntotarkastajana, kustannuslaskijana, pääsuunnittelijan avustajana ja tekee Joensuun alueella vastaavan työnjohtajan tehtäviä.

Jatkuva kouluttautuminen on ArkVisiossa ollut aina myös arvossa. Jari on töidensä lisäksi opiskellut ja pätevöitynyt 2022 opettajaksi ammatilliselle puolelle, jossa toimii sivutoimisena opettajana sen mitä ArkVision töiltään ehtii. Koulutuksesta Jari onkin usein sanonut, että hän on ollut Vision korkeakoulutuksessa ja sinä aikana oppinut ja pätevöitynyt monenmoisiin tehtäviin ja ylpeä siitä. Kiitos Jari!

RAMI KAUKIAINEN, nuorempi suunnittelija / suunnitteluassistentti, Hyvinkäältä tuli toimistoomme 12.11.2018, kun suunnitteluhankkeiden määrä oli taas ylittänyt kapasiteettimme.

Rami oli aiemmassa työssään toiminut rakennusmiehenä ja tästä ammatista kouluttautunut rakennuspiirtäjäksi. Hänen valinnassaan aikanaan painoi erityisesti se, että hänellä oli rakennusmiestaustaa, eli hänelle ei tarvinnut opettaa, mikä on alapaarre, alapohja tai smyyki. Vuosien aikana Rami onkin kehittynyt hyväksi suunnittelijaksi, jolle on ollut helppo ohjata hankkeitamme. Ammattitaitoinen rakennuspiirtäjä helpottaa huomattavasti arkkitehdin työtä, kun kuviin tulee huomauttamatta tarvittavat korko-, mitta- ja muut vaadittavat merkinnät. Valitettavasti samaa ei useinkaan voi sanoa talotoimittajalta saaduista rakennuslupapiirustuksista. Kiitos Rami!

Kuva 4. Korennontie 10

SINIKKA HAKKARAINEN, johdon assistentti, tuli ArkVisioon ja meidän elämäämme 01.12.2018. Ennen Sinikkaa olimme yhdessä Klasun kanssa hoitaneet tai, myönnän, jättäneet hoitamatta hallinnollisia tehtäviä. Sinikka on pistänyt toimistomme paperit järjestykseen. Olenkin usein ääneen pohdiskellut, miten tulimme toimeen ennen Sinikkaa? Kiitos Sinikka!

Tradenomi (AMK) PENTTI LIIKASEN siirtyminen ArkVision palvelukseen 01.06.2020 liittyi koronaan ja sen seurauksena tulleeseen Business Finlandin innovaatiorahamahdollisuuteen. ArkVisio ei olisi visio, jos päässäni ei pyörisi kaiken aikaa uusia ajatuksia ja näin ollen ehdotin Pentille, että hän tulisi meille kehittämään ”virtuaalista käyttö- ja huolto-ohjelmaa” ja siitä se sitten alkoi, Pentin ura visiossa.

Kehityshankkeen ja ohjelmoinnin mukana hankeen nimi muuttui ”kuvatieto”-muotoon, joka sittemmin kuvasi paremmin Penan kehittämää ja tekemää internetissä toimivaa ohjelmaa. Tällä hetkellä järjestelmä on demo-vaiheessa ja pääsemme softalla mm. ottamaan kuvia kuvan sisään ja tästä sana ”kuvatieto”, eli kuvallista informaatiota ja tallennusta.

Penan, kuten kaikkien toimistomme työntekijöiden, toimenkuvat ArkVisiossa ovat monitahoisia. Kuvatietohankkeen lisäksi Pena hoitaa toimistomme IT-asiat, myyntiä, laskutusta, hallinnon toimia, Matterport-kuvauksia (= 360-kamera ja pistepilvi), Archicad-piirtämistä, jne. Kiitos Pena!

Rakennusarkkitehti MISA-JOHANNA SIROLA aloitti 31.05.2021 ArkVisiossa, kun taas tarvitsimme uuden ihmisen hoitamaan lisääntyneitä rakennuslupahankkeita. Misan toimenkuva on hieman samankaltainen kuin edellä mainitun Aleksein. Hän mallintaa luonnoksiamme Archicad-ohjelmalla ja laatii rakennuslupapiirustuksia ja avustaa allekirjoittanutta pääsuunnittelutehtävissä, kun haemme rakennuslupia asiakkaillemme. Kiitos Misa!

Rakennusarkkitehti KARI PARONEN on viimeisin ArkVision vahvistus, ja hän aloitti meillä 17.10.2022. Kari on valmistunut Lahdessa rakennusarkkitehdiksi vuonna 1994 ja omaa pitkän kokemuksen rakennussuunnittelun saralta. Hänen toimenkuvanaan on Jukan ja Klausin alustavien luonnosten mallintaminen, muutokset ja rakennuslupakuvien laatiminen ja tietenkin osallistua kaikkiin muihinkin toimistomme työtehtäviin. Kiitos Kari!

Kuva 5. Tammistonkuja 9

Minä, eli JUKKA LAAMANEN, rakennusarkkitehti ja -mestari, AKK, olen tämän joukkueemme perustaja ja yrittäjä. Perustin ArkVisio Oy:n vuonna 1993 yhdessä opiskelukaverini rakennusarkkitehti Jukka Huotarin kanssa. Kaimaani saan kiittää Vision alkuajoista ja siitä, että hän opetti minut tekemään rakennuslupakuvia. Taisi olla vuosi 1991, kun tein silloisella toiminimelläni rakennuslupakuvaa hänen asiakkaalleen ja kuinkas siinä kävi, kaimani joutui piirtämään kuvan uudelleen, kun ei kehdannut suoraan minun laatimaani kuvaa asiakkaalle lähettää:) Kiitos kaimani!

Minun tehtäväni ArkVisio Oy:ssa on huolehtia toimitusjohtajan tehtävistä, vaikka en voi mitenkään väittää tätä roolia suosikikseni ja täten ulkoistankin kaikki ne hallinnolliset työt, jotka vain pystyn, Sinikalle ja Pentille.

Kaikki työntekijöideni edellä mainitut työtehtävät ovat jollakin tavoin kuuluneet minun työni kuvaan, eli rakennussuunnittelu, pääsuunnittelu, rakennesuunnittelu, vastaava työnjohto, rakennuttaminen, valvonta, asuntokaupan kuntotarkastukset, tutkimukset, energiatodistukset ja erinäiset muut ongelmatapaukset rakentamisen saralta. Ovat kuulemma rakennusvalvonnassakin joskus kyselleet työntekijöiltäni, että mistä se Laamanen näitä hankkeita löytää, kun haemme rakennuslupia ilman rakennuslupaa tehdyille rakennuksille tai tiloille. Mutta, aina kun tarvitaan rakennuslupaa, ArkVisio Oy auttaa!

VISION JOUKKUE KIITTÄÄ ASIAKKAITAAN JA TOIVOTTAA KAIKILLE HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2023!

Perun Limassa 30.12.2022

Jukka Laamanen