ARKVISIO ON AINA KESKITTYNYT POSITIIVISIIN ASIOIHIN. KUN TOIMINTA ALOITETTIIN PAHIMMAN LAMAN AIKANA, SEN JÄLKEEN EI OLE TARVINNUT  ENÄÄ JUURIKAAN PELÄTÄ.

Arkvisio arkkitehtitoimisto

Arkkitehtuuritoimisto Visio
perustetaan 1993

Yrityksen alkuhetkenä voidaan ehkä pitää jo vuotta 1990, kun nuoret rakennusarkkitehtiopiskelijat minä Jukka Laamanen ja kaimani Jukka Huotari sattumalta kohtasimme Tampereella. Sattumaa siinä mielessä, että menin ensimmäisenä arkkitehtiopintojeni aamuna ensimmäisen vuosikurssin tunnille ja istahdin toisen Jukan viereen istumaan. Ensimmäisen viikon aikana sain kuitenkin kuulla kuuluvani suoraan toiselle vuosikurssille, koska olin ehtinyt aiemmin valmistua Kotkasta rakennusmestariksi (1989). Jukkien yhteistyö ja myöhemmin perustetun Vision henki oli kuitenkin ehtinyt syntyä.

Arkvisio historia Tampere
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Korjausrakentaminen

Korjausrakentamisesta puhuttiin vähintään yhtä paljon vuonna 1994 kuin nyt 2020, mistä syystä päätimme yhtiökumppanini kanssa lähteä molemmat syventämään tämän alueen osaamistamme lähes heti rakennusarkkitehdiksi valmistuttuamme. Vuodet 1994-95 kuluivat asiakkailta saatujen suunnittelutöiden lisäksi Lahden teknillisessä oppilaitoksessa, jossa kävimme rakennusarkkitehdeille suunnattua peruskorjaussuunnittelun jatkokurssia. Syksyllä 1994 näitä opintoja käytiin Suomenlinnassa, jossa myös asuimme. Suomenlinnassa perehdyimme hieman tavanomaista vanhempien rakennusten peruskorjaamiseen ja näiden korjaussuunnitteluun. Korjausrakentamisen lisäksi rakennusten kuntoarviot olivat olleet Lahdessa opintojemme aiheena.

Korjausrakentaminen Arkvisio
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Muutto Helsinkiin

Sattumaa tai ei, mutta vuonna 1996 Osuuskunta Terve Talo Tiimiä perustettaessa Helsingissä ei ollut vielä ketään edustajaa, joten päätin siirtää silloisen Arkkitehtuuritoimisto Visio Oy:n toiminnan Kouvolasta Helsinkiin ja suunnittelutehtävien lisäksi alkoivat asuntokaupan kuntotarkastukset ja kosteusmittaukset yleistymään.

Arkvisio historia Tampere
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Klaus Kuuluvainen

Kuulee usein puhuttavan, että työntekijät tekevät yrityksen ja yritys on juuri niin hyvä kuin työntekijänsä. Tämä väittämä pitänee suurelta osin paikkansa. Ennen Klausia minulla oli ollut muutamia ajoittaisia työntekijöitä ja olin puhunut läheisilleni vuosia, että minun tulisi löytää itselleni klooni, kun oma aikani ei ollut riittänyt vuosiin kaikkien töiden tekemiseen. Nyt, yli 15 vuotta tästä Klausin rekrytointitapahtumasta, olen voinut todeta, että Klaus on ottanut Visiosta oman tilansa, vienyt yrityksemme uudelle tasolle, hoitanut hienosti ammattirakentajien hankkeet ja – onhan se minun myönnettävä, että hän on hieman minua parempi ja kielitaitoisempi (suomi, ruotsi, englanti, saksa) tai ainakin nuorempi. Klaus on nykyisin myös ARKVISIOn osakas.

Korjausrakentaminen Arkvisio
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Uudet työntekijät puhaltavat

Työmäärämme oli lopulta paisunut ja jouduimme Klausin kanssa etsimään uutta energiaa toimistollemme, ja rakennusinsinööri Johanna Koppanen ja nuorempisuunnittelija Petteri Cederlöf tulivat vahvistamaan toimistoamme. Johannan ansiosta saatoimme tämän jälkeen tarjota ArkVisiolla rakennesuunnittelua ilman ulkopuolista apua. Nykyisin Johannan lisäksi rakennesuunnittelusta ja vastaavasta työnjohdosta huolehtii myös Joensuun toimistolta käsin talonrakennusinsinööri Jari Hirvonen.

Johanna Koppanen rakennesuunnittelu
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Kuntotarkastukseen lisävoimaa

Rakennusten kuntotarkastukset, kosteusmittaukset sekä yksittäiset vaurioselvityksen olivat kulkeneet toimintamme keskiössä aina vuodesta 1996 lähtien. Kyseinen sektori oli ollut pääosin ARKVISIOssa minun vastuullani, kunnes rakennusinsinööri Simo Saarenmaa yhdessä Joensuun yhteistyökumppanimme rakennusmestari Esa Pitkäsen kanssa vahvistivat toimistoamme kuntotarkastusten osa-alueella. Molemmat kuntotarkastajat olivat minulle entuudestaan tuttuja jo osuuskunta Terve Talo Tiimin ajoilta, olimme kaikki olleet perustamassa aikanaan tätä asiantuntija tiimiä.

Simo Saarenmaa Arkvisio
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Arkkitehtuuritoimisto Visio Oy muuttuu ArkVisio Oy:ksi

Olimme käyttäneet ennen vuotta 2017 vuosia sähköposteissa ja kotisivullamme yrityksestämme nimeä ArkVisio ilman, että tätä nimeä olisi mitenkään virallistettu. Keväällä 2017 päätin antaa asianajalleni tehtäväksi muuttaa yrityksemme nimen ArkVisio Oy:ksi. Muistan olleeni purjehtimassa, kun asianajajani soitti ja ilmoitti, että hyvin lähellä saman kaltainen nimi ”Arkvision” oli ollut käytössä jo vuodesta 1987 alkaen, joten mitä tehdään? Päätin soittaa nimen haltijalle saman tien. Yrityksellä ei rekisteritietojen mukaan näyttänyt olleen vähään aikaan aktiivista toimintaa ja pääsinkin yrityksen omistajan kanssa sopimukseen nimestä ja saatoin huokaista helpotuksesta. Yrityksemme viralliseksi nimeksi saatiin lopulta ArkVisio Oy.

Arkvisio Helsinki Arkkitehtitoimisto
Arkvisio arkkitehtitoimisto

Elämä jatkuu…

Kirjoitan tätä osaa tarinasta huhtikuun 13. päivä 2020 ja pandemia nimeltä korona vallitsee uutisointia. Toimintamme aloitettiin aikoinaan tähän mennessä 1990-luvun syvimmän laman keskeltä. Olemme kestäneet aiemmat taloudelliset taantumat, ja nyt ennusteet maalailevat näitäkin synkempiä aikoja. Korona on vaikuttanut meihin tällä hetkellä lähinnä ja ainoastaan etätyön muodossa. Yhdeksän arkvisiolaista ovat siirtyneet pääosin etätöihin ja aika näyttää, tuleeko tästä aikanaan pysyvä tilanne. Toimistollamme työpisteet ovat jo jonkin aikaa olleet lähes täynnä, ja tämä poikkeustilanne voi kääntyä meille uuden aluksi. Otamme siis huomisen vastaan luottavaisin mielin ja tarjoamme nyt ja tulevaisuudessa korkealuokkaista suunnittelua ja kuntotarkastuksia sekä autamme rakentajia onnistumaan hankkeissaan. Helsingissä 13.4.2020 Jukka Laamanen

Jukka Laamanen Arkvisio